Как сами да извършим професионално почистване у дома (Част 1)

Съвети за бързо почистване на дома от професионалистите в занаята

Професионалното почистване е прекрасен начин за пестене на време и усилия, но колко от нас могат да си го позволят?

Ако бюджетът ВИ не позволява да поръчате професионално почистване на дома, то Вие бихте могли да се възползвате от следните съвети за бързо разтребване и почистване у дома, споделени от професионалисти.

Професионалистите в платените почистващи услуги са майстори на изкуството „бързо и ефикасно почистване“. Загледайте се в професионалните чистачи – те не си губят времето, чистят без заобиколки, не претупват работата и най-важното – знаят как да изчистят бързо и правилно.

За да извършвате домакинската работа по-бързо, приложете следните съвети за почистване:

1. Разпределете задачите си по график

Хората занимаващи се с професионално почистване си създават график и разпределят всяка задача до минутата. Никой не би наел екип за професионално почистване, ако той не предложи точен график и схема на работа. Научете се и Вие да работите като тях, като разпределите правилно задачите си, така че да ги изпълнените. От друга страна, постарайте се да не си поставите нереални и неизпълними цели.

Нищо друго не може да се сравни с усечането за чистота в дома, но Вие никога няма да го постигнете ако почиствате на пресекулки (от време на време). Професионалистите не спират с почистването, докато работата не е свършена напълно. Вие трябва да направите същото. След като сте направили график, се придържайте към него и сами ще забележите как работата се свършва по-бързо.

2. Облеклото е ключово за успеха

Професионалните чистачи се обличат в комфортни дрехи, изработени от такава материя, която позволява многократно пране. Също така обърнете внимание на техните удобни обувки, наколенки, предпазни очила и ръкавици. Друго много важно нещо, което можете да взаимствате е престилката или колана на който се държат необходимите инструменти на една ръка разстояние. Ако искате да се чувствате удобно, докато почиствате у дома, си определете един работен екип, който да носите всеки път и не забравяйте предпазните средства – очила и ръкавици.

3. Инвестирайте в правилните инструменти

Няма да видите един професионалист, да използва джаджи или евтини инструменти и материали.Вие също не бива да го правите!

Забравете за евтините уреди за почистване (тип за 1 левче). По-добре инвестирайте в здрави почистващи уреди, които ще издържат по-дълго време. Заменете парцала за под с реснички с такъв с гъба. Това ще Ви помогне да почиствате по-ленсо и по-добре без да разнасяте мърсотията.

Друг пример са белите хавлиени кърпи. Можете да потърсите за такива на щанда за авточасти в близкия супер или хипер маркет. Те са по-издръжливи от обикновените хавлиени кърпи и ще Ви служат вярно, за по-дълго време, в почистването на под, стени и плотове. Освен това са лесни за пране.

4. Освободете място за почистване

Специалистите по професионално почистване не биха могли да си свършат добре работата, ако всички хоризонтални повърхности за заети с предмети като вестници, играчки, мръсни чинии и т.н.

Поставете се на мястото на екипа за почистване. Не бихте желали да разтребвате, за да сте в състояние да си свършите работата. За да се предпазите от това разчистете предварително повърхностите, който ще почиствате. Това ще допринесе за много по-бързото почистване вкъщи.

5. Дръжте инструментите за почистване на едно място

Започвате да почиствате банята. Опа! Забравили сте препарата в другата стая. Хайде дотам и обратно. Хм, къде е четката? Останала е в детската стая… Звучи ли Ви познато?

Не си губете времето с търсене на нужните уреди и препарати за почистване, а просто ги дръжте на едно място заедно и ги носете навсякъде с Вас, където ще почиствате. За целта може да използвате куфарче за инструменти или дори кашон.

Екипът за професионално почистване държи всички необходими уреди на една ръка разстояние. Ако почиствате банята, вземете торбата за боклук, прахосмукачката, парцала и други и ги оставете до врата. Така те ще са Ви под ръка.

6. Опростете нещата

Има причина за това професионалните чистачи да успеят, да съберат всичко нужно в един куфар или кутия. Те гледат да опростят нещата като заложат на по-малко но много функционални продукти.