Съвети за почистване на кухня

Кухнята е едно от най-трудните, за почистване, места вкъщи. Жените биха предпочели с часове да бършат прах от мебелите, от колкото да изчистят уредите в кухнята. Както и да е, чрез следните съвети за почистване на кухнята, ще имате възможност да свършите неприятната работа за нула време.

Ето как да се справите с най-проблемните места:

1. Блендерът

Повечето хора, които разполагат с такъв уред, го обожават, защото той им предоставя възможност, да си приготвят здравословна храна. Лошото обаче е, че след всяка употреба, той трябва да бъде почистен. За щастие, не е длъжно това да бъде сложно и неприятно упражнение. Въпреки че е изкушаващо, след употреба, да го оставите на страна, по-добре налейте малко вода и добавете няколко капки течен сапун. След това го пуснете за около половин минута. Всичко, което е било останало по стените на каничката, ще се премахне с лекота. Остава само да я изплакнете и сте готови, да се насладите на храната си.

2. Микровълновата фурна

Що се отнася до почистването на кухнята, всички домакини ненавиждат микровълновата фурна. Това е така, защото те просто не знаят как да я почистят бързо и лесно. Ако поставите намокрена хартиена кърпа вътре и я пуснете за няколко минути, това ще свърши работа. Парата, която ще се създаде, ще Ви помогне да премахнете по-лесно петната. Само извадете кърпата от вътре (след като се охлади) и с нея почистете вътрешността на уреда. Ако микровълновата фурна има неприятен аромат, може да добавите чаша с вода, в която предварително сте смесили половин чаша с лимонов сок. Пуснете я за няколко минути. След като приключи я оставете за още десетина минути вътре.

3. Каната за кафе

Освен ако не полагате специални грижи, скоро каната за кафе ще започне да покафявява и ще съсипе всички Ваши усилия за почистването и. Лед, сол и лимон е всичко от което се нуждаете, за да я почистите. Напълнете една четвърт от каната с лед, изстискайте вътре половин лимон и добавете две супени лъжици сол. Разбъркайте и разклатете каната няколко минути и я изплакнете. Вече имате чиста кана за кафе!

4. Чугунен тиган

Това е трудна част от почистването в кухнята. За да запазите тиганите си чисти е нужна малко повече грижа, в сравнение с останалите предмети. Въпреки че е сложна дейност, то не е невъзможна. Ако не успеете да го измиете с вода и гъба, пробвайте да добавите няколко супени лъжици сол и почистете с хартиени кърпи.

Ще се радваме да споделите Вашите съвети за почистване на кухнята!