Запечатка на твърди подови настилки

Поддържане на твърди подови настилки чрез запечатка

Търсите надежден способ да освежите дома си и смятате да стартирате с пода? Чудите си на каква технология да заложите, за да постигнете едновременно и реновиращ и превантивен ефект срещу различните видове замърсявания и захабявания? Е, времето ви за чудене и притеснения изтече, защото техниката по запечатка на твърди подови настилки е вече напълно достъпна. Цените са приемливи и разумни, а крайният резултат ще ви изненада положително. Не пропускайте възможността да имате чисто нов под, без дори да си помръднете пръста за това. Професионалните екипи, занимаващи се със запечатката на твърди подови настилки, ще се заемат със задачата и ще се съобразят със всяка ваша прищявка или каприз. Ето и по-подробна информация за услугата по запечатка на твърди подови настилки.

Запечатката на твърди подови настилки има за цел да запази блясъка и лъскавата повърхност на пода. Най-често тя представлява нанасяне на специална полимерна емулсия. Допълнителният й предпазващ слой служи за защита срещу бъдещо и скоростно замърсяване, т.е. запечатката реагира на прах, мазни петна и друг вид нечистотии, като ги отблъсква, без те да успеят да се полепят или достигнат до по-голяма дълбочина в паркета, мрамора или бетона. Стабилизиращата функция на емулсията, освен това, има и антихлъзгащ ефект, който е допълнителна екстра, която можете да получите, след като си поръчате услугата запечатка на твърди подови настилки. Именно поради тази причина голяма част от публичните и частни големи сгради проявяват изключително голям интерес към подобен род възстановителна и превантивна процедура за по-красив, чист и практичен под. А забелязвали ли сте колко гладки и блестящи са подовите настилки в тези сгради? Искате ли и вашият под у дома да е толкова добре поддържан, хигиеничен и удобен? Е, запечатката е най-доброто решение за тази цел!

Важно е да се отбележи, че запечатката не е приложима за всички видове подове. Към нея се прибягва най-често, ако подовата настилка е от мрамор, бетон, варовик и грапав или релефен гранитогрес.

Разбира се, и по-фини видове подове като дърво, ламинат и корк могат да бъдат полирани и възстановени, а за в бъдеще и защитени, посредством технологията на запечатката.

Процедурата по запечатване задължително се прилага върху вече почистен под. Настилката трябва да е в перфектно състояние – т.е. да няма мръсни заслоявания и прах по нея – и едва тогава да е покрит с емулсията. След като тя се нанесе чрез специална иновативна машина, друг уред преминава през пода, за да изтържат ненужните полепнали материали. По-голяма част от емулсията обаче остава, за да предостави допълнителен филмов слой, който предпазва и който е невероятно лесен за ежедневна поддръжка. Нещо повече – след като веднъж запечатката върху вашата подова настилка е поставена, полирането става като детска игра за вас. Дори няма да е необходимо да викате професионалисти за да излъскате и хигиенизарате своя под! Звучи чудесно, нали?

Ако пък държите на всички допълнителни опции, които можете да поръчате към класическата услуга за запечатка на твърди подови настилки, можете да се възползвате от антистатичен ефект, копринен блясък и дори и двоен защитен филтър срещу мазни и силно попиващи нечистотии и замърсявания.

Меню