Как да почистим дома? (част 3)

Професионалното почистване на домове е много удобна и същевремено времеспестяваща услуга. За съжаление не са много хората в България, които могат да си позволят този лукс. Поради тази причина ние от Right Cleaning предлагаме на Вашето внимание поредица, съдържаща добре подбрани съвети, които можете да използвате за да поддържате дома си в перфектна и здравословна чистота.

В новата, трета част на тази поредица, Ви предлагаме следните седем съвета за почистване на дома:

 1. Ароматизатор от билки
  Вземете любимите си билки и ги смесете заедно в един съд (буркан, чаена чаша и др.) и го поставете на избрано от Вас място у дома. По този начин Вие получавате букет от любимите си аромати, които ще поддържат свежа и приятна атмосфера.
 2. Лавандулов ароматизатор
  Вземете тънка торбичка от плат или чист, стар чорап и сложете изсушена лавандула вътре. Завържете го, така че да не може да се разсипе и го поставете в гардероба си. Вече имате нов ароматизатор с приятен аромат, който ще поддържа дрехите Ви с отличен мирис на лавандула.
 3. Дъното на Вашия термос ще заблести като ново ако го напълните с вода, изсипете вътре едно пакетче бакпулвер и го оставиде да престой за една вечер.
 4. Оживете Вашия дом – изхвърлете всички предмети, които не сте употребявали в рамките на повече от една година.
 5. Почистване на завесата в банята
  Завесите в банята са предразположени към събиране на голямо количество бактерии. Това е така, защото в банята влажността е много по-голяма, а това предразполага към образуване на мухъл и плесен. Добър метод да се оттървете от мърсотията върху завесата, е да я пуснете в пралнята, заедно с няколко големи кърпи и да сложите прах за пране и белина. Нагласяте на средна температура (около 40 градуса) и пускате пералната машина. Триенето между завесата и кърпите също ще повиши температурата на водата. Белината ще премахне плесента, а кърпите ще действат като четка и ще почистят появилите се петна. Прахът за пране ще свърши останалото. След като изперете завесата, я закачете на мястото и в банята и пуснете вентилаторът да работи. Това ще премахне влажността в помещението. Следващият път, когато си вземете душ, толината и парата в баня ще изправят бръчките по завесата (резултат от прането).
 6. Почистете хладилника с памучна кърпа. Обърнете специално внимание на ъглите, където се събира най-голямо количество плесен и мухъл. За да освежите хладилника си с приятен аромат, потопете един тампон от памук (за почистване на грим) във ванилов ароматизатор и го поставете вътре.
 7. През зимните месеци, можете да съберете мебелите си по-близко един до друг. Това ще създаде топла и приятна атмосфера. През пролетта и лятото оставете повече разстояние между мебелите, за да направите дома си да изглежда по свеж и просторен.