Как да почистим у дома (част 1)

Задълженията на една домакиня са прекалено много, за да ги изброим в една статия, а едни от най-важните функции на домакинята са свързани с почистването. Поддържането на дома чист, означава не само, че ще изглежда добре, но също така, че ще бъде по-безопасна и здравословна среда за Вас и Вашите близки. Ето защо то е сред най-важните приоритети на добрите домакини. Тъй като почистването на дома включва толкова много усилия, ще се опитаме да ви дадем няколко идеи, обяснения и съвети относно домашното почистване. Надяваме се, че ще ви бъде полезно за в бъдеще, или ще видите решението на проблем, с който се борите от известно време. Е, нека да започваме!

 1. С цел да отстраните мухъла от дрехите си, Вие трябва да ги накиснете в кисело мляко за една нощ и да ги изперете в перална машина на сутринта.
 2. Пастелени рисунки на Вашето дете върху боядисаните стени могат да бъдат лесно отстранени, като използвате зехтин.
 3. Когато Вашите чаршафи са износени, можете да ги изрежете и да си направите от тях нови калъфки за възглавници.
 4. С цел да отстраните петната от червило от памучните тъкани, можете да използвате парче плат, напоен с алкохол.
 5. Добавете малко шампоан на петна от грес за ​​да ги подготвите за почистване. След това ги пуснете в пералнята и петното ще изчезне.
 6. Можете да използвате лакочистител, за да махнете ценовите лепенки от новозакупените Ви дрехи.
 7. Боядисайте горната част на ключовете си, за да може да познавате винаги най-подходящия за всяка врата.
 8. Сортирайте дрехите според тъканите. Това ще Ви спести време при следващото пране или гладене.
 9. Ако забележите, че някое копче е тръгнало да се откъсва, не чакайте докато падне. Въпрос е на няколко минути, да го зашиете.
 10. Направете си ароматизатор от сапун. Много хора използват сапуни като ароматизатори за тяхните гардероби – всичко, от което се нуждаете е да извадите сапуна от кутията и да го оставите при дрехите си. За да извлечете най-доброто от аромата на сапуна, настържете го с ренде и го поставете в стар чорап.
 11. Нарежете старите скъсани дрехи. Точно така! Нарежете старите си скъсани дрехи и ги използвайте за почистваши парцали, за да избършете колата си, пода си или каквото друго искате.
 12. Вместо да използвате парцал за да бършете прахта у дома си, опитайте се да го правите с ръка. Поставете чифт бели памучни ръкавици и пробвайте да забършете мебелите си от прах – по-лесно е, и по-функционално за трудно достъпните места.